"Lomaviikon" kunniaksi tuli treenattua tokoa hieman ahkerammin. Maanantaina kävin Myyn ja koirien kanssa hallilla, jokaiselle n vartti tehokasta treeniä.

Nipsulla alkaa olevaan jo merkki hyvin hallinnassa ja sieltä pystyy jo jopa juoksemaan ruutuun! Nipsu on hyvin kaavamainen koira, kyllä on monta kertaa jouduttu treenaamaan, ennenkuin neiti tajusi, että merkiltäkin voi lähteä ruutuun..

Max harjoitteli olemaan hiljaa, tuloksetonta hommaa..

Zorro keskittyy perusjuttuihin, kuten maahanmeno, sivulletulo, leikkiminen.

Yoda osaa hommat suhteellisen hyvin, kunhan hyväksyn Diesel vauhdin..

Tiistaina osallistuin ensin Zorron kanssa penturyhmään. Sepä olikin Zorrolle vaikea paikka, vieraita koiria halli täynnä. Voi apua sitä puhinan määrää! Sen jälkeen pidin oman koulutuksen ja kolmas tunti vierähti  Jonnan koulutuksessa. Max otti tunnarin, taisi olla eka kerta sitten syksyn. Ihan loistava suoritus Maxilta! Olin varautunut katastrofiin, mutta ei, oikea kapula tuli ja vielä siten ettei tarvinnut muita kapuloita maistaa matkalla. Yoda otti myös pientä häiriöharjoitusta. Tosin, joppiaisen suurin häiriö kentällä on Jonna..

Keskiviikkona pakkasin taas lauman autoon, mukaan tulivat myös Kim ja Myy. Zorro otti hyppyä, se meni hyvin. Yritimme myös harjoitella ruutua, mutta siitähän ei tullut mitään. Kaveri karkas pari kertaa hallista autolle, häntähän ei HOUKUTELLA mihinkään.. Nipsu otti merkkiä ja luoksetuloa. Ihan kivat pysähdykset, hieman ennakointi haittaa toimintaa. Max otti hiljaisen ruudun ja luoksetulon, siinähän sitä olikin jo hommaa. Yoda otti myös hyppyä, menee kohtuullisesti. Minuutin paikallaolo sujuu ilman häiriötä. Puolitoista tuntia vierähti ja 400 valokuvaa tuli otettua, Kim siis kuvasi. Ehkä niistä joku kuva pääsee myös tänne blogiin jossain vaiheessa..

Torstaina ajelin Maxin, Zorron ja Yodan kanssa Pohjois-Paippisiin Korrin Riitan koulutukseen. Max siis osallistui koulutusosuuteen ja Zorro keskittyi riehumaan veljensä Gigon kanssa. Gigo siis osallistui myös koulutukseen. Käsittelimme Maxin äänenkäyttöä, joka on lisääntynyt viime aikoina roimasti. Tässä arviointi: Ohjaajan ja koiran välillä ei ole yhteistyötä, ohjaaja antaa koiralle lupia tehdä asioita ja tarjoilee nameja.. Siinähän se sitten on tiivistettynä! Karua kuultavaa mutta nyt kun se sanottiin ääneen, niin tottahan se on. Riitan mukaan Max pitäisi saada tokossa sosiaaliseen laatikkoon, eli tekemään töitä ohjaajan KANSSA. Mielenkiintoisia havaintoja tuli muutenkin tehtyä, tylpästä pakotteesta seuraamisessa Max sai hirvittävän kohtauksen! Voi sitä haukkumisen ja huudon määrää, kun hän ei saanutkaan tehdä mitä halusi! Itsellekin tuo reaktio tuli aikas yllätyksenä, mutta aina oppii koirastaan uutta.. Muutama vinkki saatiin mitä kokeilla, enemmän "paineen purkua" liikkeiden välillä, vain tylppiä pakotteita seuraamiseen, fyysistä rauhoittamista ym. Katsotaan nyt miten tässä vielä käy..

Perjantaina en jaksanut enää työpäivän jälkeen treenata, mutta lauantai aamuna olin taas kukonlaulun aikaan hallilla. Max harjoitteli hallintaa, hiljaista ja rauhallista sellaista. Nipsu otti hyppynoutoa, merkkiä, Z-liikettä. Liikkeestä seisominen on Nipsulle vaikea, jos se tulee viimeisenä. Eihän se koskaan ole Nipsulla ollut kovin varma liike, lähinnä siksi että siihen on opetettu käsimerkki, mitä ohjaaja ei aina muista käyttää.. Zorro harjoitteli leikkimistä, vieressäkävelyä (joka on muuten pikkumiehelle todella vaikeaa, seinähän voi vaikka hyökätä päälle!), maahanmenoa ja seisomista. Zorbanissa on kyllä työsarkaa enemmänkuin  laki sallii! Yoda oli oma itsensä, kaikki sujui mitä otettiin, mutta hitaasti. Milloinkohan opin hyväksymään, että tuleva kisakoirani ei ole raketti vaan dieselveturi?

Tosin, iltapäivällä Yoda sitten esitteli niitä piileviä raketin ominaisuuksia. Oltiin pellolla leikkimässä ja ainahan Yoda on lelun tuonut takaisin sen voitettuaan. No nyt EI! Siellä se paineli minua karkuun purutyynynsä kanssa. Lunta pellolla oli minua reiteen saakka ja siinä kun huutelin koiraa lenkkarit jalassa auratulla tiellä takaisin, niin tuli sellainen dejavu-ilmiö, että näin on käynyt joskus aikaisemminkin, Alffin kanssa! Ja monta kertaa.. Huutamallahan se otus ei sitten sieltä pellolta tullut takaisin, vaan jouduin tarpomaan lumihankeen ja hakemaan kaverin takaisin. Sata metriä tarvottuani hikihatussa hirrrvvveeen hengästyneenä pitkin peltoa koirani peräss,ä Yoda antoi periksi ja käveli hieman lähemmäksi. Lopulta sain kaverin remmin jatkeeksi ja kahlaaminen autolle alkoi. Hieman minulle naureskeltiin pellon laidalta.. Enää ei Yoda pääse lelusuussa irti, vaan tästedes perässä roikkuu 10 m LIINA! Zorro oli mukana ja pääsi autosta ulos hieman leikkimään..