Kuva JANKKin albumista. Kuvaaja P. Remula?

 Lauantaina oli JANKKin kisat Hyvinkäällä. Sekä Popi että Hilu oli ilmoitettu, mutta Hilu jäi pois kisasta dopingsääntöjen seurauksena. Popi juoksi kuitenkin kaikki kolme rataa ja tripla-nollahan sieltä tuli sijoituksilla 3., 1. ja 2. eli palkintopallilla joka radalta.

Lauantaina aamusta pakkasin koirat kärryyn ja ajelin hallille. Nipsu kanssa piti ottaa ruutu-liike pikaisesti, mutta ei.. Ensin hän oli unohtanut mitä sana Merkki tarkoittaa. Lopulta kun kyseinen asia meni jakeluun (ja vielä niin hyvin, että Nipsu seisoi merkin takana eikä vieressä?) niin ruutuun piti mennä aivan pakosti A-esteen kautta! Voi taivas! Juuri kun luulit, että homma on hanskassa, niin neiti Näpsä kehittää pienessä päässään uusia mielikuvia.. Myönnän, palkkasin edellisellä treenikerralla viimeisen merkin Nipsulle lelulla. En uskonut että yksi kerta saa luotua Nipsulle noin hyvän mielikuvan väärästä asiasta. Palaamme siis vanhaan namipalkkaan ja lelu pysyy kaukana tästä liikkeestä!

Yoda harjoitteli paikkamakuuta, hyppyä, ruutuun juoksemista, seuraamista ym. Yodalla on todella hyvä muisti ja minusta jopa tuntuu, että tämä koira ajattelee. Ruutu sujui siis lautasen kanssa ihan täydellisesti vaikka otimme tehtävää ensimmäistä kertaa! Harjoittelimme hieman vieressä kävelyä. Minun on hyvin vaikea tietää onko koira oikeassa kohdassa. Iltapäivällä Hyvinkään hallin pihassa Jonna hieman auttoi meitä ja vaikka en koiraa näe seuraamisliikkeessä, niin liian edessähän se kuulemma oli. Nyt kun sit muistais pitää namin oikeassa kohdassa ja jatkaa harjoittelua. Jotenkin tuollainen "iso" koira on niin vaikea..

Zorro harjoitteli hieman jääviä liikkeitä, hyppyä ja leikkimistä. Hyppy on Zorron mielestä ihan huippukiva juttu ja se sujuu aina. Liikkeestä pysähtyminen on Zorron mielestä todella epäilyttävää touhua, istuminen ja maahanmeno sujuu kohtuullisesti. Zorro menee maahan hieman väärällä tyylillä, mutta jotenkin en uskalla puuttuu asiaan..

Maxin kanssa piti ottaa onnistunut ja hiljainen ruutu, mutta miten kävi.. Herra oli sitä mieltä, että ruutuun pitää mennä hyppyesteen kautta (hyppy oli merkin ja ruudun välissä, kuitenkin selkeästi poissa suoralta linjalta). Tätähän sitten tahkottiin useampi kerta. Vaikka seisoin hypyn takana, niin voihan siitä silti yrittää livahtaa yli? Lopulta kuitenkin saatiin onnistunut suoritus ja ihme kyllä, hiljainen..

Yoda ja Zorro lähti mukaan Hyvinkäälle. Zorro pääsi painimaan veljensä Gigon kanssa hallin pihassa. Lisäksi Zorro tutustui remmikävelyn saloihin ja kävi jopa sisällä hallissa, haukkumassa. Yoda kävi myös sisällä.. Oli taas työtä pitää herra remmin jatkeena. Yodaa ei paljon häiriö haittaa, mutta kaikkea olisi pakko päästä katsomaan. Jos jotain positiivista voisi asiasta vielä sanoa, niin eräs tuttavani sanoi samalla kun leikki ulkona Yodan kanssa, että siitä tämä koira eroaa Alffista, että se ei kiinnitä huomiota kaikkeen epäoleelliseen, kuten kärpäsiin, ihmisiin, lentäviin lehtiin, pikkulintuihin, vihreisiin pikkumiehiin ym, vaan keskittyy tehtävään..