Christa Enqvist saapui hallillemme kouluttaaan JANKKilaisia ja olin varannut itselleni yhden koirapaikan. Alustava suunnitelma oli ottaa Maxilla kapulan pitoa ja toisella kierroksella Yodalla seuraamista. No eihän se taaskaan ihan noin mennyt..

Max käytti sitten molemmat ajat. Ekalla kierroksella Max oli taas todella hermostunut, äänteli ja tärisi. Otimmekin siis lähinnä kaikkea yleistä, jolla koitettiin laskea koiran vireystilaa. Toiselle kierrokselle saimme ohjeet ensin heitellä palloa tms 10 min ja sen jälkeen kävellä remmissä 10 min ja tämän jälkeen saapua halliin.

Teimme työtä käskettyä! Tulos ei ollut ihan sellainen mitä kouluttajamme olisi halunnut nähdä. Max oli hieman rauhallisempi, mutta piti silti ääntä ja tärisi. Äänestä huolimatta koulutusta jatkettiin (mikä sitten lopunperin oli virhe, koska siihen saakka saatu hiljainen käytös hävisi tuon koulutuksen jälkeen kuin tuhka tuuleen) noutojen merkeissä. Max huusi, kiljui, haukkui ja saalisti kapulaa. Se mitä koulutettiin oli kapulan pito hiljaa suussa, kun koira on sivulla. Tähän saimmekin hyvän vinkin miten jatkaa harjoittelua. Noutoja otettiin kuitenkin liian monta Maxille ja lisäksi vielä vauhtinoutoina, joten jälkiviisaana on hyvä sanoa, että olisi pitänyt tajuta olla ottamatta kouluttajan pyynnöstä huolimatta noin montaa noutoa. Näin saimme siis Maxin olemaan hieman rauhallisemmin sivulla, mutta saalistamaan ja pelaamaan kapulalla ja ärisemään sille.

Muuten koulutus oli varsin antoisa, eniten harmittaa etten päässyt Yodan kanssa katsomaan miten koira pitäisi opettaa seuraamaan..