Ei vaan.. Kim oli viikonlopun TopTeamin leirillä Jyväskylässä Popin kanssa. Sunnuntaina kisasivatkin pari rataa, toiselta tulos 0 ja toiselta 5 (rima tippui). Popi oli kuitenkin kulkenut kohtuullisesti, häviten voittajalle vain 3 sekuntia.

 

Minä pakkasin sen sijaan lauantai aamuna autoon Yodan ja matkalta napattiin kyytiin Jonna ja Iita. Suuntana meillä oli tokon valmennusrenkaan järjestämä koulutus pennuille ja nuorille koirille Hollolassa. Koulutuksessa oli kolme eri pistettä ja jokaisessa sai valita harjoiteltavat jutut tietyistä liikkeistä. Samuli Junton pisteessä otin Yodan kanssa seuraamista. Olin alustanut treenin siten, että nyt ei koira oikein osaa seuraata ja kontakti kadoksissa ym. Samuli kysäisi, että pitääkö koira muuten kontaktia? Oli pakko vastata, että näyttääkö siltä, kun Yoda riekkui remmin päässä gasellin lailla ohjaajasta riippumatta.. No, käskytettynä seuraamista siinä sitten esiteltiin ja koirahan seuras! Käännöksissä oli hieman hienosäätöä mutta varsin hyvän näköistä "virkamies"seuraamista koira kuulemma esittää. Ehkä me sit jatketaan virkamieslinjaa..

Seuraavassa pisteessä keskusteltiin ensin Elina Niemen kanssa ruudusta ja sitten katseltiin kaukoja. Yoda esitti hienoja sekatekniikan "ylösnousuja", mutta kun tarkoitus oli opettaa koiralle takajalatpaikallaan-tekniikka. No, ehkä sit joskus? Lopuksi otettiin ruutua lelulla Elinan mieliksi (itse olen siis vannoutunut alustan käyttäjä ja olen ehkä tämänkin jälkeen). Yoda lähti hienosti ruutuun ja kas, seuraavaksi Yoda juoksentelee jälleen kerran gasellin lailla ympäri kenttää lelu suussa. Tähän väliin on pakko sanoa kuuluisa lause, ei se koskaan ole karannut omalla kentällä..

Viimeisessä pisteessä otettiin noutoa Katri Büchtmannin opastamana. Vauhtinoutoja pitäisi kuulemma ottaa enemmän? Miten niin ei muka koira voi ravata takaisin kapula suussa? No, ehkä sitä vauhtia voisi lisätä.. Sitten otettiin tunnarikapulalla pito harjoituksia. Tästä Yoda sai ihan erikoismaininnan "loppupalaverissa". Kaveria ei paljon haitannut mikä suuhun lykättiin, vaan sitä pidettiin suussa nätisti pureskelematta ja liikuttamatta kunnes toisin sanottiin. Yoda on kotonakin erikoistunut nostelemaan tavaroita lattialta ja tuomaan niitä minulle ja Kimille palkan toivossa. Välillä se hakee muiden koirien ruokakipot syömisen jälkeen ja palauttaa ne keittiöön..

Koulutuspäivä oli ihan antoisa, mitä nyt kävi hieman kova tuuli ja oli hieman kylmä ja vettäkin ripotteli välillä. Treeni-intoa puhkuen jatkamme harjoituksia.. Nipsulle / Maxille on nyt 2 koepaikkaa varattuna, saas nähdä miten dementikon ja kiljukaulan kanssa käy..